July 5, 2021 By admin 0

GOVOR PTICA ATTAR PDF

Govor ptica ~ Feriduddin Muhammed Attar,. By Kapije mudrosti · Updated about 3 years ago. Already tagged. 1. Already tagged · Already tagged. 2. Govor Ptica – likes · talking about this. Ako hoćeš da živiš, umri u Ljubavi; umri u Ljubavi ako želiš da ostaneš u životu. Rumi. Odatle mu i potječe nadimak Attar, što znači trgovac biljem ili apotekar. Knjiga o tajni (Asrar-nama); Knjiga o odabranika (Muhtar-nama); Govor ptica (Muntiq.

Author: Tenos Yolkree
Country: Thailand
Language: English (Spanish)
Genre: Career
Published (Last): 8 July 2009
Pages: 449
PDF File Size: 13.99 Mb
ePub File Size: 17.20 Mb
ISBN: 687-7-97786-143-3
Downloads: 99911
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Yorg

Pa sve da on ponekad ispravno postupi, krvlju su natopili zemlju sultanski prijestupi! I zar nije bolje biti na ruci sultana no potucati se pustinjama u vrelini dana? Ta ljubav je vatra, a razum dim u ovoj dolini; kad se ljubav razgori, razum se izgubi. Pupavac govori o Sulejmanu, a. Kad se more dobre volje zatalasa, u tim valovima svi iskreni tada nadu spasa.

I dok je sultan polovio jabuku, on se tresao u strahu; blijedilo je njegovo lice u jednome dahu. Learn more about Amazon Prime.

Govor Ptica Feriduddin Muhammed Attar

Iskreni putnik puta duhovnoga mora da se pita o ovakvim stvarima. Explore the Home Gift Guide. Tad ga neki sufija spazi te ga zapita: Ustani, probudi se, pokreni se sada iza vela svog neznanja phica zabluda! Potom su u sedam dolina skriveni svi ostali mekami. Sjeti se Junusa koji zaluta od Pravoga puta; u riblju utrobu pade sa svijetlog Mjeseca! Amazon Advertising Find, attract, and engage customers.

  DANLOD ROMAN ASHEGHANE PDF

Kad ga ugleda, sultan Mahmud naredi: If you are a seller yovor this product, would you like to suggest updates through seller support?

[PDF] Govor Ptica Feriduddin Muhammed Attar – Free Download PDF

AmazonGlobal Ship Orders Internationally. Dok je god srce svih voda bilo vodeno, u zaledu ljubavi Tvoje ono je ostalo. East Dane Designer Men’s Fashion.

Govor Ptica potanko opisuje sve mekame, i sva stanje salika —duhovnog putnika— na njegovom putu do istine.

I koliko samo haljina lijepih pokvario da ovakvu hrku za deset dana spravio? We are a non-profit group that run this website to share documents. Amazon Second Chance Pass it on, trade it in, give it a second life.

I ona je sa drugima tog predivnog dana nastojala dosegnuti lice sultana. On je tada rekao: No ko je od nas vrijedan da nas vodi Rabbu? LI vrtjeme potopa ja zemlju obletih, nigdje suhe zemlje ne bi dok opet ne sletih.

Znanje o Njemu mje na usnama govornika; znanje neznanje su ovdje bez dobitka. Meni blago treba, a ti si fukara! Tu je sto hiljada meleka moralo naricati da bi Adem nebesku svjetlost mogao primiti.

attad I tako ja usamljen bolujem i tugujem i samo sa tugom ja sada drugujem. Silni Mahmud na to ne pristade; on zapali vatru i u goovr Lat nestade. Amazon Restaurants Food delivery from local restaurants. Za svaki atom tu postoje druga vrata, iza svakog atoma otkriva se put do Njega.

  INVESTIR 2066 PDF

U ovoj dolini sve stvoreno nestaje bez traga! Ljubav me je od pameti rastavila, lancima srca za voljenu svezala. Ta ljubav mu ne da mira, ta ljubav ga ;tica, on krvlju mora tu ljubav platitL ljubav se krvlju napaja. No tada se Mahmudu njegov vezir obrati: Pa, hajde nam zapjevaj!

Prava ljubav nadilazi tu praznu ljepotu! Oko vrata mu je lanac od suhoga zlata, ni soko nema tih sjajnih dukata. I mada me je tuga u bhjedu sjenku pretvorila, poput svjetlosti bih ti poletio kad bi mi vrata svoja otvorila.

– DocDroid

Product details Paperback Publisher: Amazon Drive Cloud storage from Amazon. Nebeska vrata zatvorena nisu,zar to ne znate?

Ti si samo jedna zamka na mom putu, ja letjeti moram ka Rabbovom skutu: English Choose a language for shopping. Zar smo se tako dogovorili, ja ahbabe sve izgubih, prijezir njihov zaradih, a gkvor ljubav ne zadobih.