July 8, 2021 By admin 0

CRESTEREA ALBINELOR PDF

Cresterea albinelor added a new photo. See more of Cresterea albinelor on Facebook. Email or Phone. Password. Log In. Forgot account? or. Create New. Cresterea albinelor in Romania poate deveni o afacere de succes, daca aplici cei 4 pasi esentiali din articol. Cresterea albinelor. Front Cover. Alex-Alex , – pages QR code for Cresterea albinelor. Title, Cresterea albinelor. Contributor, Adrian Alexandru.

Author: Dinos Kell
Country: Zambia
Language: English (Spanish)
Genre: Health and Food
Published (Last): 26 May 2005
Pages: 259
PDF File Size: 18.75 Mb
ePub File Size: 19.28 Mb
ISBN: 637-8-12719-475-5
Downloads: 36020
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Maum

Cresterea Albinelor. O afacere cu investitie mica si profit din primul an

Se execut dou tratamente pe an. Mierea se poate avea consisten e diferite: Xlbinelor sunt dispu i astfel: Dalta se utilizeaz pentru desprinderea ramelor lipite cu propolis i pentru cur atul stupilor depropolis i cear. Stigmeletoracice se deschid direct la exterior. La ecloziune, masculii au testicule nefunc ionale i de dimensiuni mici. Stolurile de prigorii pot fi alungate prinzgomote puternice sau prin folosirea de sperietori. Fiecare ochi este alc tuit dincelule individuale – omatidii: Un topitor simplu este acela care folose tec ldura solar.

Peretele spermatecii este acoperit de o re ea foarte dens de traheole. Read the Text Version.

De obicei aparedatorit hranei necorespunz toare. Viroza filamentoas este o boal infecto-contagioas produs de Virusul virozeifilamentoase. Se topesc faguriiputernic afecta i.

  AMANTE VENGADO DESCARGAR PDF

Modul de hranire specific albinei se bazeaza pe schimburile de hrana dintre albine. De obicei folose te for a centrifug.

Viroza botcilor negre este o boal infecto-contagioas produs de Virusurile bolii botcilor negre. Pentru evitarea infest rii serecomand tratarea fagurilor cu Galecid, mai ales a celor depozita i ca faguri de rezerv.

Pe fund are o sit iar dedesupt otav pentru colectarea mierii care se poate scurge din faguri. Cel lalt cap t ader la baza celulei. Are un miros specific, de terebentin.

Cunoa te dou forme: Extractorul folose te la extragerea mierii din faguri.

_CRESTEREA ALBINELOR Pages 1 – 50 – Text Version | FlipHTML5

Dintre acestea enumer m: De asemenea, albinele au trei ochisimpli numi i oceli aproape de cre tetul capului. Stile ii sunt termina i cu ni te creste, ca un harpon i sunt str b tu i de canalicule prin care veninul este dirijat din canalul principal c tre rana provocat de lan et. Farfurii umplute cu ap amestecat cu petrol ce se a eaz pe capacele stupilor. Segmentele crwsterea sunt alc tuite dintr-un tergit, un sternit i dou pleure. Falsificarea mierii este o practic uneori folosit de c tre apicultorii care albine,or s – i sporeascnecinstiti profiturile.

Se combate asemenea viespii comune. Locamicin 80 – g prin crssterea fuirea fagurilor i albinelor. Orificiile care asigurp trunderea aerului oxigenat i expulzarea aerului viciat sunt stigemele.

  HONGOS ASCOMICETOS PDF

Cresterea albinelor

Sistemul nervos este, ca la majoritatea insectelor, ganglionar i scalariform. Pere ii laterali au un orificiu de 10 mm prin care se introduc tijele pentru fixarea corpurilor. Albinelkr m tcilor sunt produse de boli, manipulare gre ittulbur ri morfo-func ionale saucongenitale. Parazitul st pe albine i poate fi observattot timpul anului.

Din p cate intoxica iile nu pot fi comb tute ci doar prevenite. B1, B2, PP, C;Recoltarea polenului se realizeaz cu ajutorul colectoarelor de polen care se fixeaz la urdini. Primul corp st pe fundul stupului. Topitorul folose te la extragerea cerii createrea faguri.

Hr nitorul este o cutie care se plaseaz deasupra cuibului sau alt turi de acesta i se folose te lahr nirea familiilor slabe sau care nu i-au f cut suficiente rezerve de hran.

Dup trei zile eclozeaz larva prin ruperea foi elor embrionare.