July 13, 2021 By admin 0

ACATISTUL CELOR ADORMITI PDF

Topics arhiva-ortodoxa, Acatiste, ortodox, romania, Acatistul catre Dumnezeu Tatal pentru cei adormiti (Marian Moise), biserica, religie. Adcem la cunostinta tuturor celor interesati programul parohiei noastre pentru De la orele vom savarsi Acatistul celor adormiti iar de la orele Jan 14, Acatistul catre Dumnezeu Tatal pentru cei adormiti Tatal nostru, celor adormiti usureaza-le intristarea cu nadejdea intalnirii in Sionul cel.

Author: Kagacage Mihn
Country: Albania
Language: English (Spanish)
Genre: Spiritual
Published (Last): 22 August 2006
Pages: 76
PDF File Size: 6.80 Mb
ePub File Size: 2.36 Mb
ISBN: 241-1-31187-801-1
Downloads: 54377
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Mikalmaran

Lumina Sfanta S-a Pogorat si anul acesta! Deci si acum primeste ale noastre rugaciuni ce le aducem tie, Preasfanta Fecioara, din toata inima si din tot sufletul nostru, pentru sufletele adormitilor robilor tai.

Stand in fata Prestolului dumnezeiesc, roaga-te pentru mine, netrebnicul si decat toti mai pacatosul, ca sa nu-mi ia sufletul in ziua cand nu ma astept si in ceasul cand savarsesc cele rele. Tu pururea mijlocesti pentru cei ce te cinstesc pe tine cu dreapta credinta si care alearga sub acoperamantul tau si se roaga cu credinta pentru cei bolnavi, napastuiti si intristati, insa mijlocirea ta si rugaciunea, ne este si mai trebuincioasa dupa moartea noastra. Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi!

Pentru aceasta, cu smerenie te rog sa nu te departezi de la mine din pricina nelegiuirilor mele, ci pururea ma fereste de vanarile si de cursele celui viclean, pe mine, care cu umilinta graiesc:.

Uncategorized | Ortodoxiacaleaceadreapta’s Blog

Iar cu solirile lor cerceteaza-ne si pe noi, ca impreuna cu ei sa cantam Tie, Mantuitorul si Dumnezeului nostru, cantare: Cred, bunul meu Pazitor, ca numai cu mijlocirea ta cea de totdeauna in fata lui Dumnezeu pentru mine sunt pazit pana acum, pentru aceea, nevoindu-ma cu dragoste, pe tine te chem:. Vrand ca toti oamenii celorr se mantuiasca, preamilostivul meu Ziditor te-a trimis pe tine, ingrul sau, ca pe un bun pazitor in acxtistul viata mea, pentru ca peste tot sa ma juti cu sfintele tale rugaciuni, sa ma acoperi impotriva curselor diavolesti si sa ma pregatesti ca prin adormjti bune sa intru cu fecioarele cele intelepte camara cea cereasca de Dumnezeu infrumusetata canatand: Tu singur esti Acela ce fara incetare ne-ai iubit pe noi.

Roaga-te, Nascatoare de Dumnezeu, caci mult poate rugaciunea Maicii spre bunavoirea Stapanului, fiindca Domnul primeste de la tine tot cuvantul despre iertare. Parinte a toata indurarea, Tu luminezi ziua cu soarele; Tu indulcesti pamantul cu roade, Tu veselesti lumea cu frumusetea, precum pe prieteni, asa si pe vrasmasii Tai; noi credem ca si dincolo de mormant, in vesnicie, indurarea Ta este nesfarsita, miluind chiar pe pacatosii cei cu totul lepadati, pentru rugaciunile noastre, de aceea asa ne rugam:.

O, Preasfanta Doamna, Imparateasa si Stapana, tu esti podul care duci la cer pe cei de pe pamant, tu esti deschizatoarea usilor Raiului.

Daca nu murim, nu putem invia pentru vesnicie, caci se cade ca acest trup stricacios, sa se imbrace intru nestricaciune si muritor aceasta sa se lumineze cu nemurirea, ca astfel in lumina zilei celei neinserate sa cante neincetat: Strain si calator sunt eu pe acest pamantviata mea e degrab trecatoare, iar eu, ticalosul, niciodata nu ma gandesc in mintea mea la moartea cea fara de veste, nici nu cuget la infricosatoarea Judecata la care voi sta inaintea Dreptului Judecator si voi da raspuns pentru acatkstul fapta si pentru orice cuvant.

  ADVC-100 MANUAL PDF

A mai trecut un anla umbra Crucii TalePaula Seling.

Tu, Cel mare dintre suferinzii cei nevinovati, Tu singur ai putere a ierta tuturor, deci iarta si intoarce lumii fericirea cea de demult, ca si cei morti si cei vii sa afle pacea, strigand: Atunci vom striga Ziditorului unele ca acestea: Binevoieste dar sa primesti, din sufletestile mele vistierii, cantarile de lauda ce le aduc tie:. Pentru aceasta, cu smerenie te rog sa adogmiti te departezi de la mine din adoemiti nelegiuirilor mele, ci pururea ma fereste de vanarile si de cursele celui viclean, pe mine, care cu umilinta graiesc: Cu multumire dar, cant Dumnezeului meu: Sfinte Ingere, cel ce esti ales de Domnul Dumnezeu spre paza sufletului meu, eu, nevrednicul, indraznesc sa-ti aduc cantari de lauda, iar tu, ca cel ce ai indrazneala catre Imparatul Cerului, apara-ma de dusmanii vazuti si nevazutiizbaveste-ma de toate nevoile si necazurile, ca sa strig tie: Asteptam bucuria intalnirii cu Domnul, asteptam razele luminoase ale invierii, asteptam scularea din morminte a celor apropiati ai nostri si imbracarea celor morti cu viata vesnica prin preschimbarea intregii fapturi.

De aceea Te si pomenesc sufletele cele din iad. Pentru aceasta te rog, bunul meu Pazitor, fii mie ccelor, cand voi trece vamile cele cumplite si povatuieste-ma neprimejduit pana la portile Imparatiei Cerurilorunde fetele ingeresti cu bucurie ies in intampinare cantand: Pacatele lumii se curatesc cu sangele cel curatitor al Mielului lui Dumnezeu.

Pe Adam cel cazut si pe tot neamul sa-l izbavesti de ceor cea vesnica, ai trimis in lume, Doamne, pe Fiul Tau, rasanindu-ne viata vesnica prin Crucea si Invierea Lui. Oase uscate auziti cuvantul Domnului: Inviere adorkiti, Lumina Sfanta de la IerusalimPasti. Pururea imi adormiiti, Sfinte Ingere, ca un zid puternic impotriva vrasmasilor mei celor rai care cauta pierirea mea cea vesnica si care-mi slabanogesc sufletul cu trandavia si cu uitarea de sine; te rog dar, pazitorul meu, sa ma invrednicesti cu mijlocirea ta, in vremea iesirii sufletului meu din trup, sa fiu partas preacuratului Trup si preascumpului Sange al Mantuitorului meu, pentru ca, intarindu-ma cu Hrana nepieritoare si cu Bautura datatoare de viata, adodmiti trec fara frica in cealalta lume, laudandu-te pe tine, binefacatorul meu: Cred, bunul meu Pazitor, ca numai cu mijlocirea acaistul cea de totdeauna in fata lui Dumnezeu pentru mine sunt pazit pana acum, pentru aceea, nevoindu-ma cu dragoste, pe tine te chem: Lumea intreaga se infatiseaza ca un sfant mormant obstesc.

Cel ce ai venit sa mantuiesti pe toti oamenii, Preabunul meu Domn Iisus, ma rog cu umilinta, iarta-mi adormiri milostivirea Ta rautatile mele cele nenumarate, fiind plecat spre aceasta de acatsitul rugaciuni ale slujitorului Tau nematerialnic pe care mi l-ai dat din pruncie ca un iubitor de oameni spre paza mea, ca sa fiu vrednic a intra in camara slavei Tale si sa cant cu duhurile dreptilor: Dar sufletele lor acatsitul in mana Ta, Doamne; de aceea graim acestea: Acatistul Ingerului Pazitor Rugaciunile incepatoare: Tatal nostru, ingrijirea pentru lumea adormiyi de dincolo de mormant, ne cheama la rugaciune; Tatal nostru, lumineaza cu soare frumos si incalzeste locasurile celor adormiti; Tatal nostru, sa se stearga pentru totdeauna vremea despartirii; Tatal nostru, invredniceste-ne de bucuria intalnirii cu ei in ceruri; Tatal nostru, fa ca noi sa fim una cu Tine; Acormiti nostru, intoarce celor raposati curatia pruncilor prin bunatatea de suflet a celor tineri; Tatal nostru, fa ca sa le fie lor viata cea vesnica luminata sarbatoare a Pastilor; Tatal nostru, iubirea cea nemarginita, odihneste sufletele adormitilor robilor Tai!

  KLIPP UND KLAR MITTELSTUFE PDF

Iar in infricosatul ceas al mortii sa fii langa mine, bunul meu Pazitor, alungandu-i pe intunecatii demoni care vor veni sa infricoseze cutremuratul meu suflet. Painea noastra cea spre fiinta, da ne-o noua astazi, si ne iarta noua gresalele noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri.

Painea noastra cea spre fiintada ne-o noua astazi, si ne iarta noua gresalele noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri.

Tatal nostru, Care esti in cerurisfinteasca-Se numele Tau, vie imparatia Ta, fie voia Ta, precum in cer si pe pamant. Pururea imi apari, Sfinte Ingere, ca un zid puternic impotriva vrasmasilor mei celor rai care cauta pierirea mea cea vesnica si care-mi slabanogesc sufletul cu trandavia si cu uitarea de sine; te rog dar, pazitorul meu, sa ma invrednicesti cu mijlocirea ta, in vremea iesirii sufletului meu din trup, sa fiu partas preacuratului Trup si preascumpului Sange al Mantuitorului meu, pentru ca, intarindu-ma cu Hrana nepieritoare si cu Bautura datatoare de viata, sa trec fara frica in cealalta lume, laudandu-te pe tine, binefacatorul meu:.

Acatistul catre Dumnezeu Tatal pentru cei adormiti (Marian Moise)

Binevoieste dar sa primesti, din sufletestile mele vistierii, cantarile de lauda ce le aduc tie: Drept aceea, cu umilinta ma rog, zicand acestea:. Tatal nostru, rasplateste tuturor celor ce au murit sub sarcinile grele ale ostenelilor; Tatal nostru, primeste in camarile raiului pe adormitii prunci si pe fecioare; Tatal nostru, invredniceste-i veseliei la Cina Fiului Tau; Tatal nostru, odihneste-i pe cei singuratici, orfani si straini pentru care adormiri are cine sa se roage; Tatal nostru, sa se stearga pacatele lor de razele calde ale atotiertarii Tale; Tatal nostru, deruieste robilor Tai mai inainte adormiti, parinti si frati ai nostri, haina alba a biruintei; Tatal nostru, iubirea cea nemarginita, odihneste sufletele adormitilor robilor Tai!

Dupa cum toamna copacii se despoaie de frunze, asa si viata noastra merge spre cadere, cu fiecare an, cu fiecare luna.